GENG TA'DAK GRUP ---- NAIK GEREK SORANG - SORANG ----- LONER BIKERS

Tuesday, April 22, 2008

OCEAN to OCEAN RIDE Malaysia 2008

Click Map to Enlarge


Program ini sedang saya rancangkan dan dijangka dalam bulan Julai 2008. Kepada semua pengunjung blog ini tolong bagi pendapat. SESIAPA YANG BERMINAT NAK JOIN JUGA AMAT DIALU-ALUKAN. Sila emailkan pendapat anda disini dan akan disiarkan terus kedalam blog ini.

PROGRAM CONCEPT: LONG DISTANCE ROAD RIDE
LODGING: OWN TENT
BIKE: MTB
RIDER: WHOEVER
TEAM: INDIVIDUAL
BACKUP VEHICLE: NO
DISTANCE: 440.21KM
ROUTE: PANTAI CAHAYA BULAN (KELANTAN) - LEBUHRAYA TIMUR BARAT (GRIK) - GRIK - BALING - KUALA NERANG - SINTOK - CHANGLUN - KUALA PERLIS
TARGET TIME: 5 DAYS 4 NIGHTS

THIS IS THE PLANNED SCHEDULE
Target to ride dalam bulan August, kalau ada yang berminat, why not kita meeting sekali and discuss about it. Sebab i pun nak juga pendapat you all. Hope to be interesting lah. Plan dia macam ni:

Day 1 : Naik Bas ke Kelantan (Bas siang) Tidur PCB
Day 2 : Start Pedal frm PCB 7.00 am - 167.35km (Bermalam di Banding)
Day 3 : Tasik Banding 07.00 - Betong - 79.55km
Day 4 : Betong - Baling - Pedu Lake - 104.10km
Day 5 : Pedu lake - Kuala perlis - 109 km

ini adalah jarak anggaran + - 5 km





HOW TO ADJUST YOUR FRONT DERAILLEUR

2 comments:

zanKX said...

bro,
aku sokong 110%..
ramlySP mesti suka kayuhan mcm ni..
aku pun suka juga tp hangat tu yg buat aku lemah zahir & batin..
ang cadang nak buat berapa hari tuh?

"MAT KEDAH" said...

Berapa lama masa yang akan diambil utk lengkapkan perjalanan. Cuti kena kira...