GENG TA'DAK GRUP ---- NAIK GEREK SORANG - SORANG ----- LONER BIKERS

Tuesday, September 30, 2008

SELAMAT HARI RAYA TO ALL..

Kalau tuan tuan nak tau ni lah sejarah gerek saya yang sempat dirakam. Zaman ni duit tak dak pun nak beli Shimano Dura-Ace parts, paling terer.. Shimano 600, tambahan kalau Campagnolo lagi tak sampai tangan! Gerek pakai frame besi saja. Kalau tuan tuan nak tau...frame gerek tu kami potong 1" kat chain stay sebab nak bagi "pick-up kuat atau "good sprint response".(tips: lagi pendek wheelbase lagi cepat dia punya SR. Tapi dulu punya speed tak la laju sangat agak lebih kurang 45km/h constant. Kalau sprint tu sampailah 50km/h, itu pun dalam 200 meter saja.


19 years old... just finished #2nd in Tour de Perlis 1984 - 142 km...




Once upon a time ...25 years ago my bike team...(from left-mysister, amri, cg jan, mysister's friend and me with my dad's car.

No comments: